Recept

Vanília pudingos csiga csokidarabkákkal - Ennek lehetetlen ellenállni

A csiga nem csak akkor finom, ha kakaós. Ha kipróbálod ezt a vanília pudingos, csokidarabkákkal tűzdelt verziót, többet nem is akarsz majd hagyományosat sütni. Mutatjuk is a receptet.

Hozzávalók (4 személyre)

A tésztához

  • 50 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 8 dkg nyírfacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 ek olaj
  • fél citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 ek nyírfacukor
  • diabetikus csokidarabok

Elkészítés

A krém

A cukros tejben a pudingot felfőzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra kihűljön (ne legyen hideg, mert darabosan nem lehet majd elkenni a tésztán).

A tészta

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a tészta alapanyagait egy tálban az élesztővel összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk és megkenjük a langyos pudinggal, majd feltekerjük és szeleteljük. A csigákra csokidarabokat szórunk, kicsit belenyomkodjuk őket a pudingba, majd negyed órát pihentetjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 20-25 percig sütjük (amikor látjuk, hogy elkezdenek pirulni a csigák, levehetjük a hőfokot 160 fokra).

Emlékszel még, milyen volt az igazi, retro melegszendvics a gyerekkorunkból? A következő oldalon a receptet is megtalálod, kattints!

Fotó, lead: Pinimg.com, Ifood.it

Oldalak

Recept
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Fashion&Beauty
A brit királyi család legnépszerűbb tagja maga a két lábon járó stílusosság. E megtisztelő titulust nagyrészt következetességének és pontosságának köszönheti.