Újévi lencseleves - Édesanyánk féltve őrzött receptje

Sok család minden évben, január elsején egyesül egy nagy újévi levesezéshez, mert mindenki tudja, hogy az anyukák lencselevese egyszerűen legyőzhetetlen. Ez szerkesztőségünkben is így van, idén pedig tanácsaikból összegyúrtuk a legjobb receptet, hogy ti is kipróbálhassátok!

Lencseleves - Hozzávalók

  • 40 dkg lencse
  • 20 dkg füstölt hús
  • 2 db répa
  • 6 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 2 kis fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • cukor, só, bors, ecet, tejföl
  • ízlés szerint ételízesítő vagy gulyásleves kocka

Elkészítés

A lencsét mossuk át alaposan, majd másfél liter vízben főzzük puhára a füstölt hússal és az egyik fej hagymával együtt. Tegyük bele a babérlevelet és szórjuk meg egy kis borssal. Amikor már félig megfőtt a lencse meg a hús, adjuk hozzá a répát is, szükség szerint még ízesíthetjük ételízesítővel vagy leveskockával és borssal. Készítsünk rántást: keverjük el a lisztet a zsírral és a felaprított hagymával. Öntsünk rá egy kis vizet, majd adjuk a leveshez. Ízlés szerint ízesítsük cukorral, sóval, ecettel vagy tejföllel és már tálalhatjuk is a forró ételt.

Tipp: A lencseleveshez tökéletes passzol a nokedli, úgyhogy ha szeretnél még egy kis extrát bele, kezdődhet a szaggatás!

Még két szilveszteri finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2