Újévi lencseleves - Édesanyám féltve őrzött receptje
A mi családunk minden évben a szüleimnél egyesül egy nagy újévi levesezéshez, mert mindenki tudja, hogy édesanyám lencselevese egyszerűen legyőzhetetlen. Idén pedig végre arra is sikerült rávennem őt, hogy árulja el a receptjét, hogy ti is kipróbálhassátok!
Lencseleves - Hozzávalók
- 40 dkg lencse
- 20 dkg füstölt hús
- 2 db répa
- 6 dkg liszt
- 4 dkg zsír
- 2 kis fej hagyma
- 1 babérlevél
- cukor, só, bors, ecet, tejföl
- ízlés szerint ételízesítő vagy gulyásleves kocka
Elkészítés
A lencsét mossuk át alaposan, majd másfél liter vízben főzzük puhára a füstölt hússal és az egyik fej hagymával együtt. Tegyük bele a babérlevelet és szórjuk meg egy kis borssal. Amikor már félig megfőtt a lencse meg a hús, adjuk hozzá a répát is, szükség szerint még ízesíthetjük ételízesítővel vagy leveskockával és borssal. Készítsünk rántást: keverjük el a lisztet a zsírral és a felaprított hagymával. Öntsünk rá egy kis vizet, majd adjuk a leveshez. Ízlés szerint ízesítsük cukorral, sóval, ecettel vagy tejföllel és már tálalhatjuk is a forró ételt.
Tipp: A lencseleveshez tökéletes passzol a nokedli, úgyhogy ha szeretnél még egy kis extrát bele, kezdődhet a szaggatás!
Még két szilveszteri finomságért kattints a következő oldalra!
Fotó:123rf.com
Oldalak
- 1
- 2
- következő ›