Uborkasaláta joghurtos-tahinis öntettel - Különleges ízvilág
Minden formában imádod az uborkát? Akkor készítsd el a következő receptet! Ez a saláta szakít a hagyományokkal és egy egészen különleges ízvilággal rendelkezik!
Hozzávalók
- 2-3 uborka
- ¾ tk só
- ¼ csésze tahini (szezámpaszta)
- ¼ csésze + 1 ek görög joghurt
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 1 tk juharszirup
- 2 ek víz
- szezámmag a tálaláshoz
Elkészítés
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Sózzuk be, majd negyed óra múlva kissé nyomkodjuk ki belőle a levét. Közben készítsük el az öntetet: keverjük el a tahinit, a joghurtot, a citromot, a juharszirupot, a vizet és a sót. Az uborkát rendezzük el egy tálban, öntsük rá az öntetet és a tetejét szórjuk meg a szezámmaggal.