Túrógombóc - Recept
A túrógombóc egy igazi magyar finomság, amit már millióan készítettek el, ennek ellenére sosem hagyjuk abba a tökéletes recept utáni keresést. Hátha ez az...
Hozzávalók
- 1 kg túró
- 2 ek búzadara
- 2 ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 tojás
- 2 ek zsemlemorzsa
A forgatáshoz:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj
Elkészítés
A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az olajat, a tojást és végül a zsemlemorzsát (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be!). Hűtőben fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízbe dobjuk őket, és miután feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük a gombócokat.
Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a zsemlemorzsát ropogós aranybarnára pirítjuk benne. Ebben forgatjuk meg még forrón a kifőtt gombócokat. Tálaláskor ne felejtsünk el porcukorral és reszelt citromhéjjal elkevert tejfölt adni hozzá.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!