Recept

Sütés nélküli triplacsokis mousse torta: három réteg krémes élvezet

Jöhet a recept?

Hozzávalók

  • 200 g kakaós keksz
  • 60 g olvasztott vaj
  • 1 tk zselatin por
  • 20 ml hideg víz
  • holland kakaópor

A csokis rétegekhez

  • 150 g étcsoki
  • 150 g tejcsoki
  • 150 g fehér csoki
  • 3x120 g habtejszín (a csoki megolvasztásához)
  • + 3x160 g habtejszín (35 %-os, hűtött - robotgéppel felverni)

Triplacsokis krémtorta: elkészítés

1-2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat és összedolgozzuk. Veszünk egy kör alakú tepsit és egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd hűtőbe tesszük.

3-4. A habtejszínt a csokival gőz fölött megolvasztjuk, a zselatint is alacsony lángon "felfőzzük" és hozzáadjuk az olvasztott csokihoz (mindhárom csokis rétegnél ismételjük ezt a folyamatot).

5-6. A felverni kívánt habtejszínt robotgéppel felverjük és a csokis krémet hozzáadjuk, majd tovább verjük (mindegyik csokival megismételjük). A kész rétegeket a kekszes alapra kenjük (az első réteg étcsoki, ha rákentük, hűtőbe tesszük, amíg a többi réteget is elkészítjük, hogy megszilárduljon, a második tejcsokis réteg után ugyanígy).

Ha mindhárom csokis réteg kész, akkor legalább négy órára hűtőbe tesszük (vagy éjszakára), tálalás előtt megszórjuk holland kakaóporral és fogyaszthatjuk is.

Lapozz az elronthatatlan csokis-kókuszos süti és az egyszerű kakaós lepény receptjéért is!

Fotók: Youtube/Home Cooking Adventure

Oldalak

Recept
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!