Ínyenc tortilla tekercs: szuper tavaszi vendégváró falatok

Akár kerti partizunk a barátokkal, akár csak otthon nasizunk a családdal, ezek a kis tekercsek minden alkalomra tökéletesek. Vigyázat, nagyon hamar elfogynak!

Hozzávalók

Tortillához

  • 375 g liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 70 ml növényi olaj
  • 180 ml víz

Töltelékhez

  • 220 g krémsajt
  • 200 g tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g olívabogyó
  • 50 g paprika
  • 2 szál újhagyma
  • fél tk fokhagymapor
  • csipet só

Tortilla tekercs elkészítése

1. A tortilla alapanyagait egy tálban tésztává gyúrjuk és cipót formázunk belőle. 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből kis gombócokat formázunk, majd egyesével - kb. palacsinta méretűre - kinyújtjuk. 1-1 percig kevés olajon serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.

2. A töltelékhez az olívabogyót, paprikát és újhagymát felaprítjuk, majd a többi alapanyaggal együtt egy tálban jól összekeverjük. A tortilla lapokat bekenjük a töltelékkel, feltekerjük őket, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

3. Tálalás előtt vágjuk tekercsekre, és ha szeretnénk, készítsünk hozzá valamilyen szószt! Jó étvágyat!

Lapozz a csirkés stromboli és a sajtos stangli receptjéért is!

Fotó, videó: Homecookingadventure.com

Oldalak

  • 1
  • 2