Tormakrém házilag - Finomabb, mint a bolti
A főtt sonkához elengedhetetlen a friss ecetes tormakrém. Ez a recept pedig vetekszik a boltban kaphatókkal, és sokkal olcsóbb is!
Hozzávalók
- 30 dkg torma
- 2 ek cukor
- 2 ek 10%-os ecet
- 1,5 kávéskanál só
- 1,5 dl forró víz
- 1,5 dl forró húsleves alaplé
Elkészítés
Mivel a torma nagyon erős, ezért próbáljuk meg szabadban elkészíteni a receptet, vagy nyissunk ablakot. Mindig friss tormát használjunk, ha a gyökér száraznak tűnik, inkább ne vegyük meg, mert semmi íze nem lesz a krémünknek. A tormáról hámozzuk le a külsejét, majd vagy sajtreszelőn, vagy aprítógépben reszeljük péppé. Adjuk hozzá a sót, cukrot, majd tegyük tálba, és adjuk hozzá a forró vizet és a húsleves alapot. Fontos hogy forró legyen mindkettő, hiszen ezek tartósítják majd az üvegben, valamint veszik el az erejét. Szedjük üvegcsébe, és hagyjuk pár napig összeérni az ízeket. 1-2 hónapig fogyasztható, ha hűtőben tároljuk.