Tormakrém házilag - Finomabb, mint a bolti

A főtt sonkához elengedhetetlen a friss ecetes tormakrém. Ez a recept pedig vetekszik a boltban kaphatókkal, és sokkal olcsóbb is!

Hozzávalók​

  • 30 dkg torma
  • 2 ek cukor
  • 2 ek 10%-os ecet
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1,5 dl forró víz
  • 1,5 dl forró húsleves alaplé

Elkészítés

Mivel a torma nagyon erős, ezért próbáljuk meg szabadban elkészíteni a receptet, vagy nyissunk ablakot. Mindig friss tormát használjunk, ha a gyökér száraznak tűnik, inkább ne vegyük meg, mert semmi íze nem lesz a krémünknek. A tormáról hámozzuk le a külsejét, majd vagy sajtreszelőn, vagy aprítógépben reszeljük péppé. Adjuk hozzá a sót, cukrot, majd tegyük tálba, és adjuk hozzá a forró vizet és a húsleves alapot. Fontos hogy forró legyen mindkettő, hiszen ezek tartósítják majd az üvegben, valamint veszik el az erejét. Szedjük üvegcsébe, és hagyjuk pár napig összeérni az ízeket. 1-2 hónapig fogyasztható, ha hűtőben tároljuk.

Fotó: hellawella.com

Oldalak

Lifestyle
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a magyarok egyre tudatosabban vásárolnak a boltokban. Nem is nagyon akarunk sokat élelmiszerre költeni.
Egészség
Sokan még csak nem is hallottak ennek a különleges zöldségnek a létezéséről, pedig amellett, hogy a belőle készült ital segíti a fogyást, még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre nézve.
Lifestyle
Az önkifejezés művészete: az új Motorola Edge 50 széria mesterséges intelligenciával támogatott kamerájával a legtöbbet hozhatod ki a pillanatból! Nézd meg nyolc európai ország nyolc fotósának...