A megunhatatlan kedvenc: Töltött paprika

Töltött paprikát azért nyáron csinálunk, mert a szósz úgy a legfinomabb, ha friss paradicsomból készül. Szóval ne hagyd ki, amíg még van a piacon olcsó, édes paradicsom.

Töltött paprika

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 4-6 paprika
  • 50 dkg darált hús (alapvetően sertés, de pulykából is finom)
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej hagyma nagyon apróra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • só, bors

Szósz:

  • 2 kg paradicsom
  • egy csokor zellerzöld
  • 1 pici hagyma aprítva
  • 1-2 ek cukor
  • étkezési keményítő

Elkészítés:

A paradicsomot meghámozzuk, feldaraboljuk, lábosba tesszük a hagymával együtt, és botmixerrel pépesítjük (vagy turmixoljuk). Van, aki leszűri, ha nem tesszük, rusztikusabb szószt fogunk kapni. Elkezdjük főzni. Mehet bele a zellerlevél, a só, a cukor. A töltelékhez a darált húst jól elkeverjük a hozzávalókkal. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. Lazán töltjük meg, mert a rizs a szószban fog megfőni, és így megdagadni. A maradék húsból gombócokat formázunk. A gombócokat és a paprikákat beletesszük a paradicsomszószba és lassú tűzön 1-1,5 órán keresztül, lassú tűzön főzzük. Érdemes kettévágni egy tölteléket, és úgy ellenőrizni, hogy teljesen átfőtt-e. Ha igen, kivesszük a zellert és besűrítjük a szószt a keményítővel (a dobozon olvasható módon), és már kész is.

Még két paprikával készült recept a következő oldalon.

Fotó: itshungarian.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!