Töltött paprika
A töltött paprika tökéletes választás lehet, ha már meguntad a töltött káposztát! Próbáld ki ezt a húsos finomságot, imádni fogod!
Hozzávalók
- 8-10 paprika
- 30 dkg sertéshús
- 8 dkg rizs
- 3 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- Paradicsompüré
- Cukor
- Só
Elkészítés
A paprikákból eltávolítjuk a magházat. A sertéshúst megdaráljuk, a félig főtt rizzsel összekeverjük. Töltsük meg a paprikát a töltelékkel, de lazán, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre. Lábasra rakva annyi sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és fedő alatt puhára pároljuk. Az zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, besűrűsítjük vele a mártást, és még 20 percig alacsony lángon főzzük. Végül ízlés szerint cukorral ízesíthetjük.
Ezt is ajánljuk: Hagyományos újévi lencsefőzelék - Katt ide!
Fotó: xn--unihz-0qa.hu