Könnyű és laktató töltött padlizsán

Nagyon finom ebédötlet.

Töltött padlizsán - Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán
  • 150 g darált marhahús
  • 4 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 7 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • ½ pohár petrezselyem
  • 1 pohár víz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánt mossuk, majd pucoljuk meg, de a szárát hagyjuk meg. Ha szeretnénk megszabadulni a kesernyés ízétől, tegyük vízbe negyed órára, majd finoman nyomkodjuk ki. Szurkáljuk meg, hogy gyorsabban megpuhuljon. Sütőpapírral bélelt sütőbe helyezzük a padlizsánokat, egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, és körülbelül 30 percig sütjük. Amikor kész, óvatosan félbevágjuk őket és kikanalazzuk a közepüket. Két evőkanál olajat megmelegítünk serpenyőben, és üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot és megkeverjük. Kockázzunk fel egy paradicsomot és adjuk a már barnuló húshoz. Addig keverjük, amíg csak nagyon kevés víz lesz a serpenyőben, majd levesszük a hőről. Petrezselyemmel megszórjuk és összekeverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a padlizsánokat. Hőálló edénybe fektetjük majd paradicsomot és 2 paprikát vágunk rá. Egy evőkanál sűrített paradicsomot egy pohár vízzel felhígítjuk és ráöntjük a padlizsánra. Az egészet locsoljuk meg olívaolajjal és körülbelül 20 percig süssük.

Még két finom főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!