Töltött fasírtrolád - a legjobb, amivel a hetet kezdheted

Ha kell egy jó recept a hétre, ezt mindenképpen próbáld ki!

Töltött fasírtrolád - Hozzávalók:

  • 3 szikkadt zsemle
  • 1 k darálthús
  • 3 tojás
  • só, bor, ételízesítő
  • 1 nagyobb, piros kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dk zöldfűszeres krémsajt
  • 2 szál újhagyma
  • 200 g tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • pirospaprika

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A darált húst összedolgozzuk 2 tojással,a tört fokhagymával és a fele zsemlével. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük, majd nagyobb folpackra halmozzuk, és 30x30 cm-esre nyújtjuk. Az apróra kockázott paprikából félreteszünk egy evőkanálnyit. A vöröshagymát és a petrezselyemlevelek felét finomra aprítjuk. A paprikát, a felaprított hagyma felé és a harmadik tojást összedolgozzuk a maradék zsemlével meg a krémsajttal. A sajtos masszát a húsosra simítjuk, úgy, hogy a széleket szabadon hagyjuk. Petrezselyemlevelekkel kirakjuk, és olajjal vékonyan bekent folpack segítségével feltekerjük. Tepsibe emeljük, a maradék olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 1 órán át sütjük. A felkarikázott újhagymást és a felaprított petrezselyemzöldet kevés vízzel pürésítjük. A tejföllel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt roládot megszórjuk a félretett paprika- és hagymakockákkal. A mártást külön tálaljuk.

Még két finom húsétel receptjéért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!