Ez tényleg mindenki kedvence: Így készül a legfinomabb tócsni

Leves után, délutáni csemegének, de akár köretnek is jó.

Tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • kb. 10 dkg liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott burgonyákat kislyukú reszelőn lereszeljük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük. A masszát forró olajba kanalazzuk, lepényeket formálunk belőle, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

További krumplis receptek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!