Gyorsan finomat? Ez a tejfölös sajtleves 10 perc alatt elkészül
Ennél jobbat mára nem is találsz.
Tejfölös sajtleves
Hozzávalók:
- 1 liter víz
- 1 húsleves kocka
- reszelt sajt ízlés szerint
- 1 kis tejföl
- só
- bors
- friss petrezselyemzöld
- 2 kk liszt
Elkészítés:
A vizet feltesszük főni, majd ha forrni kezd, beledobjuk a húsleveskockát. Közben csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, ezután hozzáadjuk a leveshez. Belereszelhetjük most már a sajtot is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és összeforraljuk az egészet. Mielőtt elzárnánk alatta a lángot, beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Levesgyönggyel, pirított kenyérkockával és plusz tejföllel kínáljuk.