Isteni krém kávéval bolondítva: Tiramisu eszpresszó az évszak kedvence

15 perces desszert, ami legalább olyan finom, mintha órákat dolgoztál volna vele.

Tiramisu eszpresszó

A forró kávé és a hűs krém tökéletes találkozása egy csészében. Ha vendégeket vársz, ennél szebb és finomabb meglepetéssel aligha kedveskedhetnél nekik.

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 6 dkg porcukor
  • 9 dkg sűrű tejszín
  • 4 dkg magas zsírtartalmú tej
  • 1/4 vanília rúd
  • Lavazza presszó vagy mokkakávé
  • Egy csomag vajas keksz
  • Cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

1. A mascarponét tedd egy mély tálba. Add hozzá a porcukrot, a tejet, a sűrű tejszínt és a vaníliát. Ezt habverővel addig keverd, amíg lágy habot nem kapsz. Töltsd a krémet egy habzsákba (ne aggódj, ha nincs, egy mezei nejlon zacskó is megteszi) és hagyd kis időre a hűtőben pihenni.

2. Helyezz egy vajas kekszet a cappuccinós csésze aljába, majd bőségesen halmozz a tetejére az elkészült krémből. Öntsd a kávét a krém köré, a tetejét pedig szórd meg egy leheletnyi cukrozatlan kakaóporral.

Még több édes receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:lavazza.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!