Rakott zöldbab: Egy mennyei tepsis fogás, amit nem lehet elrontani!

Íme, egy egyszerűen elkészíthető recept!

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg zöldbab
  • 2 bögre rizs
  • 4 dl tejföl
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 dkg vaj
  • bors
  • majoránna
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, majd kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt puhára főzzük. Eközben a zöldbabot gőz fölött puhára pároljuk, a rizst pedig kevés olajon felforrósítjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük. Egy vajjal kikent tepsibe fektetünk egy réteg zöldbabot, rá a húst, majd a rizst és az egészet egy zöldbabréteggel zárjuk. A tetejét megkenjük tejföllel és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Még két rakott fogás receptjéért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!