Rakott zöldbab: Egy mennyei tepsis fogás, amit nem lehet elrontani!
Íme, egy egyszerűen elkészíthető recept!
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéslapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg zöldbab
- 2 bögre rizs
- 4 dl tejföl
- 1 tk pirospaprika
- 2 dkg vaj
- só
- bors
- majoránna
- olaj
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, majd kissé megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd fedő alatt puhára főzzük. Eközben a zöldbabot gőz fölött puhára pároljuk, a rizst pedig kevés olajon felforrósítjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk és megfőzzük. Egy vajjal kikent tepsibe fektetünk egy réteg zöldbabot, rá a húst, majd a rizst és az egészet egy zöldbabréteggel zárjuk. A tetejét megkenjük tejföllel és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.