Tejfölös gombaleves - Imádni fogod

Egy kellemes gombaleves mindig jól esik, hiszen laktató, különleges ízvilágú és nagyon finom. Mutatjuk, mi hogyan készítjük!

Hozzávalók

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • só, pirospaprika

Elkészítés

A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel és a zsiradékon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a gombát és a csipet sót, majd kevergetve pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és hagyjuk, hogy így megpiruljon. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk rá nagyjából 1 liter vizet. Tegyük vissza főni, és ha megpuhult a gomba, tejföllel és aprított petrezselyemmel ízesítsük. Hogy még laktatóbb legyen, nokedlit is szaggathatunk bele.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookdiary.net

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.