Tejfölös gomba: Akkor is imádni fogod, ha húsrajongó vagy

Gyors, laktató és finom.

Tejfölös gomba

Hozzávalók:

  • 75 dkg gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott ek liszt
  • bors
  • olaj
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha hosszabb lével, szaftosabb ételt szeretnénk, egy kis vizet is adhatunk hozzá. Ha a gomba megpuhult, nyakon öntjük a lisztből és tejfölből készített habarással, majd néhány percig együtt főzzük a gombával, a végén pedig ízlés szerint meghintjük apróra vágott, friss petrezselyemmel. Nokedlivel vagy tésztával az igazi, de rizzsel is nagyon finom.

Még két gombás receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!