Tejfölös csirkepaprikás – megunhatatlan magyaros, amit mindenki szeret

Nokedli helyett tésztával is fogyaszthatod.

Tejfölös csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 TV paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 200 g 20 százalékos tejföl
  • 1 ek búzaliszt
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd rádobjuk a felkockázott paprikát és egy kicsit pirítunk rajta. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát is, az egészet meglöttyintjük egy kis vízzel, majd visszatéve beledobjuk a kockára vágott csirkemellet, de mehet rá most már a szeletekre vágott paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk, ezután összekeverjük az egészet, majd felöntjük vízzel és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. A habaráshoz egy tálkában elkeverjük a tejfölt a liszttel, amibe egy merőkanálnyival teszünk a pörkölt forró levéből, és az egészet csomómentesre keverjük. Lassan rácsorgatjuk a húsra, elkeverjük és még kb. 5-7 percig főzzük. Nokedlivel a legfinomabb, de kitűnő választás hozzá a gnocchi, a knédli vagy a tészta, de ehetjük csak kenyérrel is.

Ha imádod a magyaros ételeket, lapozz, van még két receptünk!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!