Tejfölös bableves - Recept

Vasárnap nincs is jobb egy finom bablevesnél! Épp ezért futás a konyhába, áztassuk be a babot, hogy holnap ezzel az isteni fogással kényeztethessük a családot.

Hozzávalók

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 füstölt sertéscsülök
  • 1-1 szál petrezselyemgyökér és sárgarépa
  • 1 ek zsiradék
  • 1 ek liszt
  • 1 ek apróra vágott vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • só, szemes bors
  • 1 dl tejföl
  • ecet
  • csipetke

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a négyrét vágott zöldségekkel együtt feltesszük főni. Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk, és a húsát kis kockákra vágjuk. Közben a zsiradékból a liszttel és a hagymával rántást készítünk, meghintjük a paprikával, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük. Beletesszük a húsdarabkákat, és együtt alaposan átforraljuk, ha a csülöktől nem lenne elég sós, utánasózzuk. Végezetül egy kevés ecettel ízesítjük, és beleöntjük a tejfölt. Aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét is.

Ha te is szereted a bablevest, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: 200birdies.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.