Tárkonyos legényfogó leves: egy első fogás, amivel nem lőhetsz mellé! Recept

Nincs ötleted, milyen levest készíts a családnak ebédre vagy vacsorára? Mutatunk egy receptet, amivel garantáltan nem fogsz mellé!

Tárkonyos legényfogó leves

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk citromlé
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • tárkony
  • só, bors

Elkészítés:

Vágjuk fel a hagymát apró darabokra, majd pirítsuk meg olajon. Ha kész, tegyük bele a kockára vágott húst, pirítsuk, és adjuk hozzá az apróra szeletelt zöldségeket: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert, majd jöhet a borsó is. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, és fedő alatt pároljuk össze az egészet. Ha megpuhult minden, akkor adjuk hozzá a felvágott gombát is, és öntsük fel vízzel. Amikor a hús omlós, jöhet a kisebb darabokra felvágott máj. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt, és szórjuk meg tárkonnyal. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és egy kis idő múlva beletesszük a citromlevet.

További két leves receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2