Recept

A nagymamám specialitása: Tárkonyos csirkeragu leves

Nálunk az egész család így készíti, egyszerű ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora minden évszakban. Ha most nincs kedved levest főzni, tedd el máskorra ezt a receptet, mert tényleg mennyei az íze.

​Tárkonyos csirkeragu leves - Hozzávalók

  • 400 g csirkemell filé fokhagymás sóval fűszerezve
  • olaj
  • 4 nagyobb gomba
  • 3 sárgarépa
  • 1 kis doboz konzerv borsó
  • 1 fehérrépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 nagy csipet tárkony
  • fehérbors (őrölt)
  • ételízesítő
  • 1 evőkanál citromlé
  • 250 ml főzőtejszín
  • 45 g finomliszt

Elkészítés

A hagymát megdinszteljük, a befűszerezett csirkemellet a gombával együtt átpiritjuk. Fölengedjük nagyjából két liter vizzel, fűszerezzük, ételízesítőt és tárkonyt teszünk bele, majd beletesszük a felaprított répát és a fehérrépát is. Amikor már majdnem puha a répa, akkor hozzáadunk egy kis dobozos zöldborsót. A legvégén a három evőkanál lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és kevergetve a leveshez adjuk. Ha szeretnék, szaggathatunk bele egy kis nokedlit is. Öt percig forraljuk, ízlés szerint adhatunk hozzá még citromlevet vagy mustárt, és már tálalhatjuk is!

Még két isteni, tartalmas levesért kattints a következő oldalra!

Fotó:instagram

Oldalak

Recept
Utazás
Pedig vannak olyan pörköltek az étlapon, amik inkább taszítják a turistákat, de mégis adnak nekik egy esélyt. Ilyen a kakastöke pörkölt is, ami azért sokaknak nem túl csábító.
Egészség
A magyarok konyhájában szinte mindenhol van valamilyen péksütemény. Most a kenyérről állítanak egy elég fura dolgot a TikTokon, de valóban igaz?
Lifestyle
Egy híres művésznő úgy döntött, hogy a mesterséges intelligenciával (MI) köti össze az életét. Igazából láthatja is, mert hologram formájában lesz vele.