Tárkonyos csirkeleves: Szombati ebédhez tökéletes

Átmelegít a hideg napokon.

Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • 1 tk tárkony
  • 1 tk ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 citrom leve
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és megszórva az ételízesítővel, fehéredésig pároljuk. Ezután mehetnek bele a kockára/karikára vágott zöldségek és a zöldborsó. Az egészet felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és a tárkonnyal. Lefedve, közepes lángon kb. 40 percig főzzük, majd ha minden puha, apránként belecsorgatjuk a tejszínt, belefacsarjuk a citrom levét és összeforraljuk. Forrón már tálalhatjuk is.

Még két isteni leves receptet találsz a következő oldalon.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!