Tárkonyos csirkeleves: Szombati ebédhez tökéletes
Átmelegít a hideg napokon.
Tárkonyos csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 zellergumó
- 1 karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 tk tárkony
- 1 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- 1 citrom leve
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és megszórva az ételízesítővel, fehéredésig pároljuk. Ezután mehetnek bele a kockára/karikára vágott zöldségek és a zöldborsó. Az egészet felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel és a tárkonnyal. Lefedve, közepes lángon kb. 40 percig főzzük, majd ha minden puha, apránként belecsorgatjuk a tejszínt, belefacsarjuk a citrom levét és összeforraljuk. Forrón már tálalhatjuk is.