Szilvás-diós rétes - Klasszikus finomság

Ha a klasszikus sütemények hívei vagyunk, próbáljuk ki ezt a szilvás-diós rétest! Mutatjuk a receptjét, a végeredmény mennyei lesz!

Hozzávalók

  • 1 csomag négylapos réteslap
  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

A szilvát mossuk meg, távolítsuk el a magját és késsel aprítsuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk alá egy kis vizet, pároljuk meg és hagyjuk kihűlni. A diót keverjük össze a zsemlemorzsával, a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével. Ehhez adjuk a szilvát, keverjük el, így megkapjuk a tölteléket. 2 réteslapot terítsünk ki egy bevizezett konyharuhára, kenjünk rá egy kis olajat, majd erre fektessük a másik két lapot is. Olajozzuk ezt is meg és öntsük rá a tölteléket. Tekerjük fel a tésztát, majd olajozott tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: neniskitchen.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!