Szilvás-diós rétes - Klasszikus finomság

Ha a klasszikus sütemények hívei vagyunk, próbáljuk ki ezt a szilvás-diós rétest! Mutatjuk a receptjét, a végeredmény mennyei lesz!

Hozzávalók

  • 1 csomag négylapos réteslap
  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

A szilvát mossuk meg, távolítsuk el a magját és késsel aprítsuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk alá egy kis vizet, pároljuk meg és hagyjuk kihűlni. A diót keverjük össze a zsemlemorzsával, a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével. Ehhez adjuk a szilvát, keverjük el, így megkapjuk a tölteléket. 2 réteslapot terítsünk ki egy bevizezett konyharuhára, kenjünk rá egy kis olajat, majd erre fektessük a másik két lapot is. Olajozzuk ezt is meg és öntsük rá a tölteléket. Tekerjük fel a tésztát, majd olajozott tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: neniskitchen.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!