Szilvás-diós rétes - Klasszikus finomság
Ha a klasszikus sütemények hívei vagyunk, próbáljuk ki ezt a szilvás-diós rétest! Mutatjuk a receptjét, a végeredmény mennyei lesz!
Hozzávalók
- 1 csomag négylapos réteslap
- 50 dkg szilva
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg cukor
- 2 ek olaj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csipet fahéj
Elkészítés
A szilvát mossuk meg, távolítsuk el a magját és késsel aprítsuk fel. Tegyük bele egy edénybe, öntsünk alá egy kis vizet, pároljuk meg és hagyjuk kihűlni. A diót keverjük össze a zsemlemorzsával, a cukorral, a fahéjjal, a citrom reszelt héjával és levével. Ehhez adjuk a szilvát, keverjük el, így megkapjuk a tölteléket. 2 réteslapot terítsünk ki egy bevizezett konyharuhára, kenjünk rá egy kis olajat, majd erre fektessük a másik két lapot is. Olajozzuk ezt is meg és öntsük rá a tölteléket. Tekerjük fel a tésztát, majd olajozott tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!