Szaloncukor - Így készítsd el otthon

A Karácsony velejárója a szaloncukor. Az üzletekben nagyon sokfajta található, de ha otthon készítjük el, biztosan sokkal nagyobb örömmel fogyasztja el mindenki.

Hozzávalók

  • 40 dkg őrölt mandula
  • 20 dkg porcukor
  • 1 fél narancs leve és valamennyi reszelt héja
  • 3 evőkanál víz
  • kandírozott narancshéj
  • őrölt fahéj
  • 20 dkg 70%-os ét csoki
  • vaj a csoki felolvasztásához

Elkészítés
A mandulát, a porcukrot és a leszűrt narancslevet egy kevés vízzel gyúrjuk össze egy nagy masszává. Ezután mehet bele a fahéj és a narancs héja is. Ha már egy homogén masszává gyúrtuk, készítsünk kis szaloncukor formákat a tésztából. Forró víz felett olvasszuk meg a csokit a vajjal , majd egy villa segítségével mártsuk bele a szaloncukrokat. Tegyük alufóliára és helyezzük hűtőbe. Ha megdermedt rajtuk a csokiréteg, akkor csomagoljuk zsírpapírba és máris kész a házi szaloncukor.

Oldalak

Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.