Ezt a receptet imádni fogod – Hihetetlenül szaftos brassói aprópecsenye

Egy örök klasszikus magyaros étel hétvégére.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szalonna
  • olaj
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

Megpucoljuk a burgonyát, nagyobb kockákra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, majd felhevített olajban aranybarnára sütjük és félretesszük, amíg elkészítjük a húst. A szalonnát a saját zsírjában kisütjük, beletesszük a felaprított hagymát és fokhagymát, amit közepes lángon üvegesre pirítunk, ha pedig elkészült, hozzáadjuk a megtisztított, szárazra törölt, felkockázott húst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem kész, az apróra kockázott paradicsomot és paprikát is beletesszük, és addig pirítjuk, amíg a szűzpecsenye szép piros nem lesz, ezután pedig pirospaprikával ízesítjük, és körülbelül 1 dl vizet öntünk rá, amivel nagy lángon 1-2 percet forraljuk. Ha elkészült, a húst a sült krumplira halmozzuk és forrón tálaljuk.

Még két sertéshúsból készült receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!