Íme, egy különleges ebéd vasárnapra: Sült hal, spenóttal rétegezve

A hal is lehet befutó a hétvégi menüben.

Sült hal, spenóttal rétegezve

Hozzávalók:

  • 80 dkg halfilé (pl. tőkehal)
  • 60 dkg fagyasztott leveles spenót
  • 20 dkg tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 2 ek fehérbor
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg ementáli sajt, reszelve
  • őrölt szerecsendió
  • só, fehérbors

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és egy teáskanál vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és a fehérbort, majd lefedve, kis lángon kiolvasztjuk a spenótleveleket. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük ízlés szerint, ha pedig teljesen kiolvadt, lecsepegtetjük róla a felesleges vizet. Egy tűzálló edényt kikenünk egy evőkanál vajjal, a halfilét pedig kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt simára keverjük a citromlével, valamint sóval és borssal, majd a hal felét a kivajazott formába tesszük, szétterítjük rajta a spenótot, rátesszük a maradék halat, megkenjük a tejföllel, és megszórjuk sajttal. A maradék vajat kis darabokban rátesszük a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig sütjük.

További két spenótos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!