Steak, kávés csokoládémártásban

Vasárnap adjuk meg a módját, és készítsünk valami különlegességet ebédre, vagy vacsorára.

Steak, kávés csokoládémártásban

Hozzávalók:

  • 80 dkg hús (pulyka, csirke, marha)
  • 15 dkg bacon apróra vágva
  • 1/2 dl erős kávé
  • 5 dkg étcsokoládé (legalább 60 %-os)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl fehérbor
  • 1 nagy hagyma, kockára vágva
  • 1 sárgarépa
  • 5dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 babérlevél
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek rózsabors
  • só, bors

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, egy tálba tesszük, ráöntjük a bort, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, és az egészet jól átkeverjük, hogy mindenhol érje a pác a húst. Ezt a savas pácot hívjuk egyébként marinálásnak. Egy órán át marináljuk a húst. A bacont egy serpenyőbe tesszük és a hagymávál együtt megpirítjuk. A serpenyőben felhevítjük a vajat, a hússzeleteket beletesszük (nem kell egyszerre) és mindkét oldalát lesütjük. Ha megpirultak, mehet az összes hús a serpenyőbe, a répával és a rózsaborssal együtt. Kis lángon addig hagyjuk sülni, míg a hús puha lesz. Kivesszük a húsokat, az ott maradt szaftba beletördeljük a csokit, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a kávét is. Megvárjuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor bőven meglocsoljuk a mártással a húst. Salátát és/vagy krumplit kínálunk mellé.

Lapozz két csokis desszert receptjéért!

Fotó: greatbritishchefs.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!