Spaghetti Amatriciana - Könnyed, paradicsomos fogás ebédre

Amatrice nevét az utóbb időben az olasz földrengés kapcsán gyakran hallhattuk. Az olasz konyha szerelmesei azonban már régóta ismerhetik a települést kiváló spagettijéről. Cikkünkben most megmutatjuk a Spaghetti Amatriciana receptjét!

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 1/4 csésze apróra vágott guanciale (tokaszalonna)
  • 120 g spagetti
  • 1/2 csésze apróra vágott hagyma
  • 1/4 tk chilipehely
  • 1 csésze paradicsomszósz
  • 2 ek reszelt pecorino
  • bors

Elkészítés

A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg, közben a spagettit tegyük fel főni. A szalonnához ekkor jöhet hozzá a hagyma és a chilipehely, majd adjunk hozzá egy kicsit a főzővízből, és végül keverjük bele a paradicsomszószt. Keverjük el, majd adjuk hozzá a főtt tésztát és egy csésze tiszta vizet. Kevergetve főzzük együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot és borsot.

Fotó: best-bookings.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!