Spaghetti Amatriciana - Könnyed, paradicsomos fogás ebédre

Amatrice nevét az utóbb időben az olasz földrengés kapcsán gyakran hallhattuk. Az olasz konyha szerelmesei azonban már régóta ismerhetik a települést kiváló spagettijéről. Cikkünkben most megmutatjuk a Spaghetti Amatriciana receptjét!

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 1/4 csésze apróra vágott guanciale (tokaszalonna)
  • 120 g spagetti
  • 1/2 csésze apróra vágott hagyma
  • 1/4 tk chilipehely
  • 1 csésze paradicsomszósz
  • 2 ek reszelt pecorino
  • bors

Elkészítés

A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg, közben a spagettit tegyük fel főni. A szalonnához ekkor jöhet hozzá a hagyma és a chilipehely, majd adjunk hozzá egy kicsit a főzővízből, és végül keverjük bele a paradicsomszószt. Keverjük el, majd adjuk hozzá a főtt tésztát és egy csésze tiszta vizet. Kevergetve főzzük együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot és borsot.

Fotó: best-bookings.com

Oldalak

  • 1
  • 2