Sonkás tésztasaláta
A tésztasaláta tökéletes fogásnak bizonyulhat, azonban figyeljünk oda, hogy ne vacsorára fogyasszuk, hiszen nagyon hizlaló.
Hozzávalók
- 40 dkg szarvacska- vagy kagylótészta
- 20 dkg főtt, füstölt sonka
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg ananászkonzerv
- 2 dl híg tartármártás
- só
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. Összekeverjük a tésztát az apró kockákra vágott sonkával, a zöldborsóval, és a lecsöpögtetett, apró darabokra vágott konzervananásszal. Leöntjük tartármártással, összekeverjük, és hűtőszekrényben legalább két óráig érleljük.
Ezt is ajánljuk: Parajleves - Katt ide!