Serpenyős tejszínes csirkecomb - Egyszerű finomság
A tejszínes csirkének egyszerűen képtelenség ellenállni, ráadásul elkészíteni is nagyon könnyű. Cikkünkben most egy olyan receptet mutatunk be, amelyet eddig biztosan nem ismertél!
Hozzávalók
- 900 g kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb
- 4 ek vaj
- 1 csésze tejszín
A páchoz
- 3 tk fokhagymapor
- 1 tk vöröshagymapor
- 1 tk chilipor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk só
- 1 tk bors
Elkészítés
A fűszereket keverjük össze egy tálban, egy evőkanálnyit tegyünk félre belőle, a többibe pedig forgassuk bele a csirkecombokat. 2 evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben, majd tegyük bele a combok egyik felét. Pirítsuk át mindkét oldalukat, majd távolítsuk el a serpenyőből. A helyére tegyük a maradék vajat és a csirkecombok másik felét. Pirítsuk át ezt is, majd tegyük vissza a hús másik felét is. Fedjük le, hadd engedjen levet és így főzzük még 15-20 percig. Ekkor vegyük ki a húsokat, és öntsük a serpenyőbe a tejszínt, valamint tegyük bele a félretett egy evőkanál fűszerkeveréket. Keverjük meg, majd pár perc múlva tegyük bele vissza a húsokat. Ha a lé besűrűsödött, a hús pedig megpuhult, zárjuk el alatta a gázt és tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!