Serpenyős hús - rengeteg hagymával

Ma indul a Sziget, és mi most megmutatjuk, hogy készül az egyik legnépszerűbb "szigetes" kaja: a hagymás hús.

Serpenyős hús

Hozzávalók:

  • 3-4 csirkemell vagy 80 dkg karaj esetleg comb
  • 60 dkg hagyma
  • 1dl olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés:

Nem elírás a hagyma mennyisége! Ez az étel úgy jó, ha kb. annyi benne a hagyma, mint a hús. A húst és a hagymát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. Ha nincs elég nagy serpenyőnk, csináljuk két részletben, vagy vegyük a mennyiségek felét (az kb. két embernek elég). Beledobjuk a húst és a hagymát a serpenyőbe és addig sütjük, amíg a hús teljesen át nem sül. Ez a csirkénél 5-6 perc, a karajnál, combnál kicsit több - vagy apríthatjuk kisebb kockákra. Amikor úgy érezzük, már jó, vegyünk ki egy darabot, vágjuk fel, és ha belül már nem rózsaszín, megvagyunk. Puha kenyérrel isteni!

Lapozz még két serpenyős étel receptjéért!

Fotó: simplyrecipes.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.