Serpenyős hús - rengeteg hagymával
Ma indul a Sziget, és mi most megmutatjuk, hogy készül az egyik legnépszerűbb "szigetes" kaja: a hagymás hús.
Serpenyős hús
Hozzávalók:
- 3-4 csirkemell vagy 80 dkg karaj esetleg comb
- 60 dkg hagyma
- 1dl olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- majoranna
- kakukkfű
- só, bors
Elkészítés:
Nem elírás a hagyma mennyisége! Ez az étel úgy jó, ha kb. annyi benne a hagyma, mint a hús. A húst és a hagymát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. Ha nincs elég nagy serpenyőnk, csináljuk két részletben, vagy vegyük a mennyiségek felét (az kb. két embernek elég). Beledobjuk a húst és a hagymát a serpenyőbe és addig sütjük, amíg a hús teljesen át nem sül. Ez a csirkénél 5-6 perc, a karajnál, combnál kicsit több - vagy apríthatjuk kisebb kockákra. Amikor úgy érezzük, már jó, vegyünk ki egy darabot, vágjuk fel, és ha belül már nem rózsaszín, megvagyunk. Puha kenyérrel isteni!