Serpenyős görög csirkecomb citromos rizzsel - Imádni fogod

Egy falatnyi Görögország! Ez jut eszünkbe a következő csirkecombokról. Készítsük el és máris Dél-Európában érezhetjük magunkat!

Hozzávalók

A csirkéhez

  • 5 csirkecomb
  • 1-2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 ek szárított oregánó
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ½ tk só

A rizshez

  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csésze rizs
  • 1,5 csésze alaplé
  • ¾ csésze víz
  • 1 ek szárított oregánó
  • ¾ tk só
  • bors

Elkészítés

A csirkecombokat pácoljuk be a sóval, a citrom héjával és levével, a fokhagymával, valamint az oregánóval. Pihentessük egy éjszakára. (A páclét majd ne öntsük ki, később szükség lesz rá.) Az olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a csirkecombokat és mindkét oldalát pirítsuk át, míg aranybarna nem lesz. Ekkor tegyük félre a húst. A serpenyőből öntsük ki a zsiradékot, helyére öntsünk még olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá az alaplevet, a rizst, a vizet, az oregánót, a sót és a borsot, illetve a félretett páclét. Ha elfőtt valamennyi a léből, tegyük bele vissza a húst és fedővel tegyük be az egészet a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35 perc után vegyük le a tetőt róla és így süssük még 10 percig. Tálalás előtt még pihentessük 10 percig.

Fotó: girlandthekitchen.com

Oldalak

Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!
Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...