Recept

Serpenyőben sült almás keksz - Különleges és egyszerű

Ennek a receptnek a segítségével izgalmas és nagyon finom édesség készíthető a legutóbbi sütésből megmaradt kekszekkel. Így egyetlen grammja sem vész kárba és a gyerekek is imádni fogják!

Hozzávalók (12 adaghoz)

  • 3 közepes méretű zöldalma, meghámozva, felkockázva
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál vaj
  • 1/4 csésze főzőtejszín
  • 1/2 csésze barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 12 nagyobb méretű keksz (lehet bolti és saját készítésű is)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki alaposan egy nagyobb, mély tepsit, ezután rakjuk félre. Tegyük a felkockázott almát egy közepes méretű serpenyőbe, majd locsoljuk meg a citromlével. Keverjük jól össze őket. Adjuk hozzá a vajat, illetve a tejszínt és rakjuk félre ezt is. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a barnacukrot és a fahéjat, a mixet pedig öntsük az almához és alaposan forgassuk el benne. Alacsony hőfokon főzzük tovább az almás szószt, amíg a gyümölcs meg nem puhul és az egész be nem sűrűsödik. Gyakori kevergetés mellett 7 perc alatt elkészül. Helyezzük a kekszeket a kivajazott tepsibe, majd terítsük el rajta az almás szószt. A tetejére még szórhatunk egy kis barnacukrot, mielőtt a sütőbe tennénk. 30-35 perc alatt csodaszépen megsül.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cookiesandcups.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Netflix segít formába lendülni, de egy magyar film is óriási sikert könyvelhet el magának, mivel ismét a dobogóra került!
Sztárok
Nagy árat fizetett a világsikerért minden idők egyik legnépszerűbb együttese, az ABBA: a svéd formáció tagjai nemrég egy dokumentumfilmben meséltek arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük.
Lifestyle
A különböző vitaminok az élet bizonyos szakaszaiban kulcsfontosságúak.