Sárgadinnye krémleves recept

Igazi könnyed nyári étel, amely a nyári melegben gyorsan a kedvencünkké válhat. Ráadásul az elkészítése sem vesz túl sok időt igénybe.

Hozzávalók

  • 2 db közepes sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citrom héja
  • vanília aroma
  • őrölt gyömbér
  • méz
  • 4 dl tej

Elkészítés

A dinnyéket vágjuk félbe, a magokat szedjük ki, majd a dinnye húsát vágjuk apró kockákra és pároljuk puhára. Míg hagyjuk kihűlni, készítsük el hozzá a szirupot. Ehhez egy kevés vízbe szórjuk bele a fűszereket és forraljuk össze, majd a kihűlt sárgadinnye darabokat turmixoljuk össze tejjel. Miután kész a turmixunk, adjuk hozzá a fűszeres szirupot, majd melegítsük fel az egészet és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt is befejezésként. Tálalás előtt pedig mindenképp érdemes lehűtenünk az egészet.

Ezt is ajánljuk: Ezek a sárgadinnye jótékony hatásai - Ezért is érdemes fogyasztani!

Fotó:smithratliff.com,Leadkép:peachycleaneats.com

Oldalak

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a vakációszezon, ideje nemcsak a bőröndöt, hanem a körmeinket is felkészíteni a napfényes kalandokra. Laza gyümölcsös árnyalatok, csillámló tengeri inspirációk, hűsítő fagylaltszínek...
Lifestyle
A Bak egy lépéssel közelebb kerülhet a hosszabb távú céljaihoz. Napi horoszkóp.
Sztárok
Volt az a pont, amikor Vilmos herceg úgy érezte, fogadalmat kell tennie Katalinnak, különben lehet, hogy egy életre elveszíti őt.
Sztárok
Dua Lipa legutóbbi megjelenése Párizsban tökéletesen példázza azt, miért emlegetjük a popénekesnőt korunk egyik legnagyobb hatású divatikonjaként.
Home&Design
Egy ártalmatlannak tűnő dolog is elég ahhoz, hogy a betörők kiszemeljék az otthonod. A kidobott dobozok sokkal többet árulnak el rólad, mint hinnéd.
Lifestyle
A modern életvitel kényelme — az autózás, a képernyők előtt töltött hosszú órák és az ülőmunkák — szinte teljesen kiszorította a mindennapi testmozgást az életünkből. Pedig a tudomány egyre...