Sárgaborsó krémleves - Recept

Bővítsük krémleveseink sorát egy finom sárgaborsóból készült étellel! Íme egy szuper recept, ha még nem tudod, mit főzz a következő napokban.

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 15 dkg főtt füstölt hús
  • 8 dl alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj

Elkészítés

Áztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülbelül 40 percig. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Forró olajon barnítsuk meg a lisztet, és tegyük rá a vöröshagymát, később pedig a fokhagymát. Ezt a hagymás keveréket adjuk hozzá a leveshez. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt és egy rövid időre tegyük vissza főni. A legvégén kockázzuk a levesbe a füstölt húst.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: lauramakes.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!