Sárgaborsó főzelék – ha így készíted, mindenki imádni fogja

Egy igazán tápláló eledel a hűvös hétköznapokra.

Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Az alaposan, többször átmosott sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, majd annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi kb. kétujjnyira ellepi. Ha a habját leszedtük, megsózzuk, hintünk rá ízlés szerint borsot, beledobjuk a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és egészben a hagymát, majd fedő alatt addig főzzük, amíg a sárgaborsó megpuhul. Ha szükséges, időközben a vizet pótoljuk. Ezután a sárgaborsó "levéből" merünk egy szedőkanálnyit egy kis tálba, amiben a tejföllel együtt csomómentesre keverjük, majd az egészet belezuttyintjuk a főzelékbe. Kb. 5 percet forraljuk még így, majd kiszedve a babérleveleket, botmixerrel pürésítjük a sárgaborsót. Sült virslivel, hússal vagy fasírttal egy laktató ebéd.

Isteni főzelék feltétekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!