Sajtos-sonkás kelbimbó - Recept

A kelbimbót sokan méltatlanul mellőzik a konyhából, pedig a káposzta kistestvéréből igazán ínycsiklandó falatokat készíthetünk.

Hozzávalók

  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 7 dkg vaj
  • só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítés

Első lépésként rántást készítünk a vaj egy részéből (nagyjából 5 dkg) és a lisztből. Hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint sóval, borssal meghintjük és egy habverő segítségével simára keverjük. Beletesszük a tojások sárgáját és a felkockázott sonkát. Szerecsendióval fűszerezzük. A kelbimbókat megsózzuk és a maradék vajon kissé megpároljuk egy serpenyőben. Egy jénai edény aljára elhelyezzük őket, ráöntjük az előbb elkészített mártást, végül reszelt sajtot szórunk a tetejére. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Fogyaszthatjuk magában vagy akár krumplipürével is.

Fotó, leadfotó: thestayathomechef.com

Oldalak

Lifestyle
A Belli di Mamma ráadásul nem is először részesül e különleges megtiszteltetésben.
Fashion&Beauty
Ha nem tudsz dönteni a vagány shag és az elegáns bob között, van egy jó hírünk: a cowgirl stílus ezt a kettőt egyesíti és talán pont neked való.
Lifestyle
Eszedbe jutott már, hogy vajon melyek a világ legdrágább dolgai vagy épp anyagai? Nos, talán meglepődsz majd, de például az arany az első háromban sincs benne.