Unod a bolti sajtos rolót? Készítsd el otthon könnyedén! – Recept

Nem olyan bonyolult, mint azt hinnéd.

Sajtos roló

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás

A krémhez:

  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés:

A leveles tésztából körülbelül 1 cm-es csíkokat vágunk, ezeket pedig rolórudakra tekerjük – ha nincs otthon ilyenünk, akkor az alufólia papírhengere is alkalmas a feladatra, de mindenképpen vonjuk be fóliával, és kenjük be egy kis olajjal. A tésztacsíkokat úgy tekerjük a rolóra, hogy minden sor egy kicsit fedje egymást. A tekercseket megkenjük tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt megsütjük. Csak akkor húzzuk le a hengerekről, ha a tészta már kihűlt. A krémhez a tejet elkeverjük a tojássárgákkal, és ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet is, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett az egészet besűrítjük, miközben belekeverjük a reszelt sajtot is. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a vajat is, majd körülbelül fél órán át hagyjuk az egészet hűlni a hűtőben. Végül a tölteléket csillagcsöves habzsákba rakjuk, majd megtöltjük vele a rolókat, aminek két végét reszelt sajtba mártjuk.

További két sajtos harapnivalóért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!