Sajtos húspogácsa paradicsommal
Grillezni a világ egyik legjobb tevékenysége. Amellett, hogy remek időtöltésnek bizonyul, változatosabbnál változatosabb ételeket varázsolhatunk az asztalra. Ha tehetjük, fogjuk munkára a kinti grillt, és szervezzünk grillpartit.
Hozzávalók
- 2 szikkadt zsemle
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 dkg darált marhahús
- 1 nagy golyó mozzarella
- 60 dkg burgonya
- 50 dkg paradicsom
- fél csokor bazsalikom
- 5 evőkanál balzsamaecet
- olívaolaj
- 2 kávéskanál citromlé
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A zsemlét vágjuk nagyobb darabokra, és áztassuk be 2,5 dl langyos vízbe. A hagymát pucoljuk meg, majd a bazsalikommal és a rozmaringgal aprítsuk fel. Az áztatás után a zsemlét alaposan nyomkodjuk ki, és a hagymával, a rozmaringgal, a tojással és a zsemlemorzsával együtt adjuk a darált húshoz. Ízesítsük sóval, borssal, keverjük jó alaposan össze, majd formázzunk belőle pogácsákat. A körethez mossuk meg a burgonyát, és héjával együtt főzzük meg enyhén sós vízben. Közben mossuk meg a paradicsomot, és daraboljuk fel. Az ecetet keverjük ki egy kevés olajjal, a citromlével, végül ízesítsük sóval és borssal. Öntsük az öntete a paradicsomra, majd szórjuk meg bazsalikommal. A húspogácsát és a kész krumplit tegyük fel a grillrácsra sülni, közben kétszer fordítsuk meg, hogy mindkét oldaluk kellően átsüljön. Közben a mozzarellát szeleteljük fel, tegyünk 1-1 szeletet a húspogácsákra, majd hagyjuk, hogy ráolvadjon. Tálaláskor mellé szedjük a krumplit, és a paradicsomsalátát.
Egy másik fantasztikus grill recept a mexikói csípős karaj ananászos salsával.
Fotók: adilmohdblog.com, healthycurezone.blogspot.com