Sajtos hagymaleves - Recept

Egy finom hagymalevessel sosem lőhetünk mellé, ha valami finomat szeretnénk ebédre készíteni. Főzésre fel!

Hozzávalók

  • 25 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, liszttel megszórjuk, világosbarnára pirítjuk és állandó keverés mellett vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és tíz percig főzzük. A levest kis tűzálló tálakba merjük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Minden tál leves tetejére egy kis halmot teszünk a sajtos keverékből. Rögtön ezután kb. 5 percre betesszük a forró sütőbe , hogy a keverék a leves tetején aranyszínű legyen.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: munchinwithmunchkin.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Az elmúlt hónapokban tanúi lehettünk a Barbiecore felemelkedésének és az Y2K reneszánszának, valamint az iskoláslánynak való öltözködés és a ringató balettcore hirtelen felfutásának.
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.