Töltött gombafejek: Különleges ebéd minden alkalomra, nem csak vegáknak!

Ha már unod a hagyományos rántott húst, és szívesen kipróbálnál valami újat és ízleteset, akkor ez a te recepted lesz!

Töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 ek liszt
  • 10 ek zsemlemorzsa
  • 3 szelet bacon
  • 3 db tojás
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a megtisztított gombafejeket, közben pedig apró kockákra vágjuk a sajtot, amit ezután baconbe csavarunk jó szorosan. Ha a gombák megfőttek, megtöltjük a mini batyukkal a belsejüket, majd kétszer is bepanírozzuk a gombafejeket, hogy sütés közben semmiféleképpen ne folyjék ki belőle a sajt. Ezután mindössze már csak annyi a dolgunk, hogy kirántsuk a zöldségeket úgy, hogy a panír ropogós és aranybarna legyen. Rizzsel, tartármártással tálalva az igazi, de krumplipürével és salátával is remek ebéd vagy vacsora lehet!

További két gombából készült étel receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!