Töltött gombafejek: Különleges ebéd minden alkalomra, nem csak vegáknak!
Ha már unod a hagyományos rántott húst, és szívesen kipróbálnál valami újat és ízleteset, akkor ez a te recepted lesz!
Töltött gombafejek
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 10 dkg trappista sajt
- 10 ek liszt
- 10 ek zsemlemorzsa
- 3 szelet bacon
- 3 db tojás
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a megtisztított gombafejeket, közben pedig apró kockákra vágjuk a sajtot, amit ezután baconbe csavarunk jó szorosan. Ha a gombák megfőttek, megtöltjük a mini batyukkal a belsejüket, majd kétszer is bepanírozzuk a gombafejeket, hogy sütés közben semmiféleképpen ne folyjék ki belőle a sajt. Ezután mindössze már csak annyi a dolgunk, hogy kirántsuk a zöldségeket úgy, hogy a panír ropogós és aranybarna legyen. Rizzsel, tartármártással tálalva az igazi, de krumplipürével és salátával is remek ebéd vagy vacsora lehet!