Rozmaringos házi kenyér - Ropogós héj, foszlós belső

A friss, házi kenyérnél mennyeibb kevés étel van a világon, azonban ez a rozmaringos verzió még a bőszen diétázókat is elcsábítja. Kívül roppan, belül puha, és képtelenség hogy kihűljön, mert a család azonnal vajjal fogja tunkolni, amint kikerül a sütőből.
Hozzávalók
- 3 ág friss rozmaring
- 20 g friss élesztő
- 750 g finomliszt
- 3 tk só
- 450 ml víz
Elkészítés
Előző este oldjuk fel az élesztőt a hideg vízben, külön tálba adjuk a rozmaringágakat a liszthez és sóhoz, majd gyúrjunk tésztát a nedves és a száraz összetevőkből. Fóliázzuk le, és minimum 12 órát pihentessük a hűtőben. Másnap formázzunk kenyeret belőle, lisztezzük meg a tetejét, majd sréhen vágjuk be. 250 fokon 25 perc alatt süssük készre.