Rizskoch: Egy könnyed édesség, ami nyáron is nyerő

Kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.

Rizskoch

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 3 csipet reszelt citromhéj
  • 1 csipet fahéj
  • 1 marék mazsola
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, beletesszük a rizst, amiből sűrűbb tejberizst főzünk. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk: a tojássárgáját egyenként a már kész tejberizsbe keverjük és hozzáadjuk a vajat, a fahéjat, a citromhéjat és a mazsolát is, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a rizses masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a rizst, amit körülbelül 45-50 perc alatt megsütünk. Ha kihűlt, lekvárral, csokiöntettel vagy gyümölcsökkel tálaljuk.

További hideg finomságokért lapozz!

Fotó: instagram.com/cooklikejames; Leadfotó: osszeforrva.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!