Recept

A legjobb rizses hús receptje: klasszikus, laktató, filléres

Hiába, a klasszikus finomságokat semmi nem múlja felül. Ezúttal a rizses hús receptjét hoztuk, ami nagyon laktató, így tökéletes ebéd, de akár vacsi gyanánt is.

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéshús
  • 5 dkg zsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg húsos zöldpaprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 25 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem

Rizses hús elkészítése

Az apró darabkára vagdalt vöröshagymát világosbarna színűre pirítjuk. Beletesszük az áttört fokhagymát, a karikára vágott húst és addig pirítjuk, míg a hús elveszti nyers színét. Apróra vágott, hámozott paradicsomot, pirospaprikát keverünk hozzá, megsózzuk lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a szeletelt paprikákat. Végül hozzákeverjük a bő vízben megmosott rizst, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi kb. egy ujjnyira ellepi. Lefedve közepesen forró sütőbe tesszük, 20 percig pároljuk. Paradicsom- és paprikaszeletekkel és apróra vagdaltpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Lapozz a túrós sztrapacska és a cigánypecsenye receptjéért is!

Fotó: Thewokslife.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...