Recept

Rizses-fahéjas bárány

A bárányhús eleve különlegesebb étel, akkor meg miért ne dobnánk fel még jobban? Erőteljes, de harmonikus ízével tökéletes vacsora alanynak számít, és amellett hogy nem túl nehéz, még a változatosságra való igényeinket is kielégíthetjük vele.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    60 dkg bárányhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 kanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 2 rúd fahéj
  • bors
  • oregano
  • 20 dkg rizs

Elkészítés

A hagymát vágjuk apróra, és tegyük fel egy lábasba olajon sülni addig, amíg üveges nem lesz. Miközben sül a hagyma, adjuk hozzá a hagymanyomóval préselt fokhagymát is, majd kevergessük. Öntsük hozzá a darabokra vágott paradicsomot, majd sózzuk és borsozzuk őket. Közben vágjuk apró darabokra a húst, és tegyük bele a lábasba. Ezt az egyveleget szórjuk meg egy kis oreganóval, majd dobjuk bele a fahéjat is. Hagyjuk, amíg puhára nem főnek. Ha a hús már megpuhult, szórjuk hozzá a rizst is, majd egy kis kevergetés után fedjük le, és tegyük bele a sütőbe. Egy pár perc sütés után gyönyörű aranybarna lesz.

Ha kedveled a bárányból készült ételeket, kóstold meg a mentás bárányburgert!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!
Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.