Paradicsomos húsgombóc – amiért az egész család rajong

Cukorral ízesítve, főtt krumplival igazi retró fogás lesz.

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg rizs
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tojás
  • bors
  • olaj
  • natúr, szárított zöldségkeverék
  • 1 ek búzaliszt
  • 300 g sűrített paradicsom
  • kristálycukor ízlés szerint

Elkészítés:

A gombócokhoz a darált húst összekeverjük a tojással, a felaprított hagymával, a rizzsel, majd sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Kézzel még alaposan átforgatjuk, összegyúrjuk és gombócokat formálunk belőle, majd bő, forrásban lévő vízbe tesszük, amibe előzőleg zöldségkeveréket szórtunk. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús és a rizs is megpuhul. Ha a gombócok megfőttek, kiszedjük a vízből. Egy kis lábasban olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez adjuk a sűrített paradicsomot és kanalazunk hozzá a főzővízből is. Simára keverjük, majd beleöntjük abba a vízbe, amibe a gombócok készültek. Ízlés szerint sózhatjuk még, de adhatunk hozzá cukrot is. A gombócokat visszatesszük a fazékba, a paradicsomos szósszal forralunk még rajta egyet, és már kínálhatjuk is főtt krumplival vagy magában, kenyérrel is.

Még két paradicsomszószos étel receptjéért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!