Retró kókuszkocka – ami még a trendi sütiket is lepipálja

Gyerekkorunk kedvenc süteményének a titka, hogy mézes a tésztája.
Retró kókuszkocka
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2 dl tej
- 1 tojás
A bevonathoz:
- 25 dkg vaj
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej
- 20 dkg porcukor
- kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
A megolvasztott vajba adagoljuk a porcukrot, majd beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a tejet, a mézet, majd apránként a sütőporos lisztet. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát úgy, hogy egyenletes legyen, majd kb. 25-30 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. A mázhoz a vajat megolvasztjuk, majd a cukorral, a kakaóval és a tejjel összefőzzük. A további lépésekkel addig várunk, míg a tészta és a bevonat is lehűl. Ha a tészta már nem meleg, kockákra vágjuk és gyors mozdulatokkal az öntetbe mártjuk, a végén pedig kókuszreszelékbe hempergetjük.