Retró kókuszkocka – ami még a trendi sütiket is lepipálja

Gyerekkorunk kedvenc süteményének a titka, hogy mézes a tésztája.

Retró kókuszkocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A bevonathoz:

  • 25 dkg vaj
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

A megolvasztott vajba adagoljuk a porcukrot, majd beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a tejet, a mézet, majd apránként a sütőporos lisztet. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát úgy, hogy egyenletes legyen, majd kb. 25-30 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük. A mázhoz a vajat megolvasztjuk, majd a cukorral, a kakaóval és a tejjel összefőzzük. A további lépésekkel addig várunk, míg a tészta és a bevonat is lehűl. Ha a tészta már nem meleg, kockákra vágjuk és gyors mozdulatokkal az öntetbe mártjuk, a végén pedig kókuszreszelékbe hempergetjük.

További kókuszos sütemény receptekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!