Madártej, ahogy a nagyi készítette: Annyira isteni és annyira retró!

Nem olyan macerás, mint gondolod.

Madártej

Hozzávalók

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt

Elkészítés

Egy lábasban tejet forralunk, eközben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük 3 evőkanál cukorral. A habból vizes kanállal tetszőleges méretű gombócokat kanyarítunk és a gyöngyözőn fövő tejbe "szaggatjuk". Ha a habgolyók felemelkedtek, kanállal ügyesen megfordítjuk és még kb. egy percig így is főzzük. Ha kész, óvatosan kiszedjük és szűrőre téve lecsöpögtetjük. A vaníliamártáshoz a tejet, a tojások sárgáit, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverve sűrűre főzzük. Ha kész, egy tálba öntjük a mártást, a habgolyókat pedig ráfektetjük. Amint kihűlt, már ehetjük is. Ha tovább szeretnénk fokozni a az élvezeteket, csorgassuk meg karamellöntettel a gombócok tetejét!

További retró édességekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!