Rakott zöldbab – egy zöldséges étel, amit a húsimádók is szeretni fognak

Egy isteni fogás hétköznapokra is.

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1 kg zöldbab
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • olaj
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:

A hagymát olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellett, majd kissé megpirítjuk, ezután sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amíg a pörkölt készül, a zöldbabot gőz fölött puhára pároljuk. Ha kész, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük, majd az egészet finoman meghintjük sóval. Egy vajjal kikent tűzálló tálban megágyazunk a zöldbabbal, erre megy egy réteg hús, majd egy réteg zöldbab, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést zöldbabbal zárjuk. A tetejét megkenjük tejföllel, és addig sütjük, amíg megpirul.

További rakott receptek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!