Rakott sertésborda zöldbabbal - Mindenkit levesz a lábáról
Mi imádjuk a rakott fogásokat, hiszen sokféle finomság van bennük: köret, zöldség és hús is, így nincs olyan ember, aki ne lakna jól egy nagy tányérral. Most a rakott, zöldbabos sertésborda receptjét mutatjuk meg: garantált ízorgia, felejthetetlen élmény!
Hozzávalók
- 50 dkg szeletelt sertéskaraj
- 30 dkg burgonya
- 40 dkg zöldbab
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 dl étolaj
- ízlés szerint só, reszelt szerecsendió, fehérbors és ételízesítő
Elkészítés
A krumplit főzzük meg héjával együtt jó puhára, majd hámozzuk meg, és szép, szabályos karikákra vágjuk fel. Ezután vágjuk nagyobb darabokra a zöldbabot, és főzzük meg (aki szeretné, ízesítheti a vizet, amiben a babot főzi, de nem muszáj). Jöhet a hús: klopfoljuk ki a szeleteket, majd mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és szórjunk rá szerecsendiót ízlés szerint. Forrósítsuk fel a már előre kimért étolajat a serpenyőben, és kicsit pirítsuk meg rajta a húsokat.
Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy kikenjünk vajjal egy tepsit, belerétegezzük a karikákra vágott burgonyát, majd a hússzeleteket, és végül a babot. Keverjük össze egy külön tálban a tejszínt, a tejfölt és egy csipet sót, majd öntsük rá a babos-húsos-krumplis finomságra. A sütőben ropogósra süssük!
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!